Kako mogu promijeniti channel manager ili deaktivirati vezu s njim?

Osvježeno prije 3 mj.

Napomena: Ako vam opcije u nastavku nisu dostupne, kontaktirajte nas putem poruka u ekstranetu.

Uz naš postupak brzog prebacivanja možete promijeniti svoj channel manager, a da privremeno ne deaktivirate stranicu svog objekta.

Umjesto da odmah deaktivirate svoju staru vezu, ostat ćete povezani dok prebacivanje na novog pružatelja ne bude dovršeno. Na taj način nećete propustiti potencijalne rezervacija zbog promjene pružatelja.

Kako biste promijenili channel manager, pratite sljedeće korake:

  1. Prijavite se u Booking.com-ov ekstranet i kliknite na 'Račun' u gornjem desnom kutu. Odaberite 'Pružatelj usluga povezivosti' u padajućem izborniku.
  2. Kliknite na 'Prebaci na novi channel manager' kako biste započeli s postupkom brzog prebacivanja na novog pružatelja. Imajte na umu da ne trebate deaktivirati svoju staru vezu.
  3. Na istoj stranici možete pretražiti i izabrati jednog od naših odabranih pružatelja i sklopiti ugovor s njim.
  4. Kada prihvatite ugovor, vaš će novi pružatelj primiti e-poruku s vašim detaljima i zahtjevom za povezivanjem. Kada pružatelj primi e-poruku, započet će s potrebnim mapiranjem i konfiguracijom. Sve do dovršetka postupka prebacivanja i dalje ćete biti povezani sa starim channel managerom.
  5. Veza s vašim novim pružateljem automatski će se aktivirati kada pružatelj potvrdi da je sve spremno. Ako biste radije ručno aktivirali vezu kada vaš novi pružatelj potvrdi da je sve spremno, jednostavno odaberite 'Ne želim automatsko povezivanje s pružateljem usluga' i kliknite na 'Spremi'.
  6. Ako ste odlučili automatski aktivirati vezu, primit ćete obavijest u porukama u ekstranetu kada se to dogodi i status veze promijenit će se u 'aktivno'. Ako ste odlučili ručno aktivirati vezu, primit ćete e-poruku s linkom na koji ćete trebati kliknuti kako biste to učinili. Veza sa starim pružateljem bit će deaktivirana, a nova će biti aktivirana.
  7. Molimo vas da ne zaboravite surađivati s novim pružateljem kako biste osvježili cijene i raspoloživost na Booking.com-u.

Kako biste prekinuli vezu sa sadašnjim pružateljem, a da se ne povežete s novim, pratite korake u nastavku:

  1. Prijavite se u Booking.com-ov ekstranet i kliknite na 'Račun' u gornjem desnom kutu. Odaberite 'Pružatelj usluga povezivosti' na padajućem izborniku.
  2. Kliknite na 'Deaktiviraj' kako biste deaktivirali vezu sa sadašnjim pružateljem.
  3. Kada veza bude deaktivirana, sve prethodne postavke bit će resetirane. Moći ćete opet ručno uređivati svoje 'Cijene i raspoloživost' i 'Rezervacije'.

Prije nego što deaktivirate vezu ili se prebacite na drugog pružatelja, bilo bi dobro provjeriti ugovor sa sadašnjim pružateljem. Vezu ćete možda trebati deaktivirati izravno kod njih.

Ako naknadno odlučite da biste se htjeli povezati s drugim pružateljem, jednostavno slijedite korake navedene u ovom članku.

Što mislite o ovoj stranici?

Ažurirano: Smjernice za oporavak

Novi savjeti i preporuke za privlačenje potražnje.

Saznaj više