Hogyan törölhetek egy szobatípust vagy egységet?

Frissítve 1 hónapja

Ha módosított szállásán, és (egyes) szobái/egységei már nem foglalhatóak vendégei számára, ezeket törölheti kínálatából a Booking.comon.

1. példa: A szobába/egységbe nincs közelgő foglalás

  1. Kattintson a Szálláshely fülre az extraneten, és válassza a Szobaadatok / Szállásadatok opciót.
  2. Válassza ki a törölni kívánt szobát/egységet, és kattintson a Törlés gombra.

2. példa: A szobába/egységbe van közelgő foglalás

Ebben az esetben a szobát/egységet nem tudja még törölni, de további változtatásokat kell végrehajtania a Naptár | Árak | Elérhetőség fülön.

  1. Kattintson a Naptár | Árak | Elérhetőség fülre az extraneten, és válassza a Naptár opciót.
  2. Egy szobát/egységet lezárhat a Csoportos szerkesztés opcióra kattintva a szoba/egység neve alatt. A panel a jobb oldalon fog megjelenni.
  3. Válasszon ki egy időszakot, amikor le szeretné zárni a szobát/egységet. Majd kattintson a Szoba állapota opcióra és a Szoba lezárása gombra. Amikor a Módosítások mentése gombra kattint, a szoba/egység lezárul, és minden mező pirosra vált.
  4. Amint a közelgő foglalások mindegyike teljesült, kövesse az 1. példánál leírtakat, hogy törölni tudja a szobát/egységet.

Megjegyzés: Amennyiben azonnal szükséges eltávolítania a szobát/egységet, de már van rá közelgő foglalás, akkor eleget kell tennie a teljesítésnek, és adnia kell egy azonos kategóriájú/szintű szobát vagy egységet a vendégnek. Ez jobb vendégélményt eredményez, és ezzel jobb értékeléseket kaphat.

Mit gondol az oldalról?

Frissítve: Visszatérési eszköztár

Új tanácsok és betekintés a kereslet bevonzásához.

Bővebben