Hogyan törölhetek egy szobatípust vagy egységet, ami már nem foglalható?

Ha módosított szállásán, és (egyes) szobái/egységei már nem foglalhatóak vendégei számára, ezeket törölheti kínálatából a Booking.comon.

1. Példa: A szobába/egységbe nincs közelgő foglalás

  1. Kattintson a ‘Szállás’ fülre az extraneten, és válassza a ‘Szobaadatok’/’Szállásadatok’ opciót.
  2. Válassza ki a törölni kívánt szobát/egységet, és kattintson a ‘Törlés’ gombra.

2. Példa: A szobába/egységbe van közelgő foglalás

Ebben az esetben a szobát/egységet nem tudja még törölni, de további változtatásokat kell végrehajtania az Árak és elérhetőség’ fülön.

  1. Kattintson az ‘Árak és elérhetőség’ fülre az extraneten, és válassza a ‘Naptár’ opciót
  2. Egy szobát/egységet törölhet a ‘Csoportos szerkesztés’ opcióra kattintva a szoba/egység neve alatt. A panel a jobb oldalon fog megjelenni.
  3. Válasszon ki egy időszakot, amikor le szeretné zárni a szobát/egységet. Majd kattintson a ‘Szoba állapota' opcióra és a ‘Szoba lezárása’ gombra. Amikor a ‘Módosítások mentése’ gombra kattint, a szoba/egység lezárul, és minden mező pirosra vált. A szoba/egység a továbbiakban nem lesz foglalható.
  4. Amint a közelgő foglalások mindegyike teljesült, kövesse az 1. példánál leírtakat, hogy törölni tudja a szobát/egységet.

Megjegyzés: Amennyiben azonnal szükséges eltávolítania a szobát/egységet, de már van rá közelgő foglalás, akkor eleget kell tennie a teljesítésnek, és adnia kell egy azonos kategóriájú/szintű szobát a vendégnek. Ez jobb vendégélményt eredményez, és ezzel jobb értékeléseket kaphat.