Használok channel managert, mégis túlfoglalásba futottam. Mi a teendő?

Először ellenőrizze, hogy nem egy olyan korábbi foglalásról van-e szó, amelyet a vendég lemondott, és ezért a szobát ismét kiadtuk a Booking.comon.

Lezárt szobák automatikus újra-feltöltése

Elképzelhető, hogy egy, a vendég által lemondott szoba később a Booking.com „lezárt szobák automatikus újra-feltöltése” funkciója miatt visszakerül az oldalra. E szolgáltatás célja, hogy növelje a szálláshely láthatóságát és az Ön Booking.comon elért konverziós arányát. Ha szeretné, az extraneten (a „Szálláshely” fülön, a „Beállítások” résznél) letilthatja ezt a funkciót.

Szolgáltatóval kapcsolatos problémák

Elképzelhető, hogy kapcsolódási probléma lépett fel a szolgáltató és a csatlakoztatott platform (például a Booking.com) között. Ha Ön szerint ez a helyzet, a legjobb, ha felveszi a kapcsolatot a szolgáltatóval, és közösen megpróbálják kideríteni a hiba okát.