Jak mogę usunąć obiekt lub zakończyć współpracę z Booking.com?

Updated 7 mies. temu
Zapisz

To, co musisz zrobić, aby usunąć swój obiekt z naszej platformy, zależy od tego, czy chcesz to zrobić tymczasowo, czy na stałe.

Tymczasowe zamknięcie obiektu

Jeśli chcesz zamknąć swój obiekt tylko na czas określony, zalecamy skorzystanie z funkcji przełączenia obiektu w tryb uśpienia, aby tymczasowo usunąć ofertę obiektu ze strony. Aby dowiedzieć się więcej, jak to zrobić, przeczytaj ten artykuł.

Usunięcie obiektu na stałe

Jeśli myślisz o trwałym usunięciu swojego obiektu i rozwiązaniu umowy, pamiętaj o kilku kwestiach:

  • Jeśli zmienisz zdanie po rozpoczęciu procesu rozwiązania umowy, możemy nie być w stanie go zatrzymać.
  • Zanim będziesz mógł rozwiązać umowę z nami, musisz zrealizować wszelkie dokonane już rezerwacje i opłacić wszystkie zaległe faktury.
  • Jeśli nie możesz zrealizować tych rezerwacji, będziesz zobowiązany do pokrycia kosztów relokacji gości.

Nie chcemy tracić Cię jako naszego partnera. Jeśli jednak nadal będziesz chciał na stałe usunąć swój obiekt z naszej platformy, możesz rozwiązać umowę, kontaktując się z nami za pośrednictwem Extranetu. Rozwiązanie umowy w ten sposób jest znacznie szybsze niż w przypadku kontaktu z naszym zespołem obsługi klienta.

Jak to zrobić:

  1. Zaloguj się do Extranetu.
  2. Kliknij „Poczta”, a następnie „Wiadomości od Booking.com”.
  3. Kliknij „Zobacz opcje kontaktu”.
  4. Wybierz „Konto (hasło, kontakty, channel manager, urządzenia, zakończ umowę)” jako temat i „Zakończ umowę (sprzedaż, tymczasowe i stałe zamknięcie)” jako podtemat.
  5. Kliknij „Zakończ umowę”, a następnie odpowiedz na wszystkie pytania.
  6. Przeczytaj wyświetlone ważne informacje, a następnie zaznacz pole wyboru, aby potwierdzić, że akceptujesz i jesteś pewien, że chcesz rozwiązać umowę.
  7. Kliknij „Zakończ umowę”.
  8. Przeczytaj warunki rozwiązania umowy, a następnie zaznacz pole, aby potwierdzić, że je rozumiesz.
  9. Kliknij ponownie „Zakończ umowę”.
  10. Przeczytaj komunikat potwierdzający, a następnie kliknij „Zamknij”.

Od razu zamkniemy Twój obiekt do rezerwacji na naszej platformie. O ile nie masz żadnych zaległych rezerwacji i opłaciłeś wszystkie faktury, prześlemy Ci również powiadomienie o rozwiązaniu umowy. Oficjalnie rozwiążemy umowę po upływie 14 dni kalendarzowych, a gdy to zrobimy, poinformujemy Cię o tym e-mailem.

Czy ten artykuł był pomocny?