Jak mogę połączyć kalendarz na Booking.com z innymi kalendarzami?

Aby zachować pełną kontrolę nad rezerwacjami i uniknąć podwójnych rezerwacji, możesz zsynchronizować swój kalendarz Booking.com z innym kalendarzem. Możesz to zrobić, importując swój kalendarz, np. z Airbnb lub HomeAway do kalendarza Booking.com lub eksportując kalendarz rezerwacji w Booking.com do wybranego przez siebie kalendarza, np. Airbnb lub Google.

Aby zapewnić bezproblemowe działanie, najlepiej zarówno wyeksportować swój kalendarz Booking.com, jak i zaimportować go na inne strony. W ten sposób będziesz mógł zarządzać swoimi rezerwacjami na wszystkich platformach. Należy jednak pamiętać, że kalendarze nie są synchronizowane w czasie rzeczywistym, zatem pojedyncze rezerwacje dokonane za pośrednictwem innych platform nie zostaną natychmiast zsynchronizowane z kalendarzem Booking.com i odwrotnie.

Jeśli stawiasz dopiero pierwsze kroki z Booking.com, zalecamy zrobić to zanim Twój obiekt będzie dostępny do rezerwacji na naszej stronie.

Aby zaimportować lub wyeksportować kalendarze, należy posiadać:

  • obiekt z co najwyżej 20 rodzajami pokoi i co najmniej 1 pokój każdego rodzaju,
  • obiekt, który nie korzysta z usług łączności XML, takich jak system zarządzania obiektem (PMS) czy channel manager,

Uwaga: ta funkcja nie jest dostępna dla wszystkich rodzajów obiektów.

Aby sprawdzić, czy ta opcja jest dla Ciebie dostępna, przejdź do zakładki „Kalendarz” lub „Ceny i dostępność”. Pod nazwami pokoi zobaczysz opcję „Zsynchronizuj kalendarz”, jeśli Twój obiekt kwalifikuje się do skorzystania z tej opcji.

Pamiętaj, że rezerwacje nie są synchronizowane w czasie rzeczywistym. Oznacza to, że synchronizacja rezerwacji z kalendarzy zewnętrznych i odwrotnie, tj. z Booking.com do kalendarzy stron trzecich, jest opóźniona.

Aby zaimportować lub wyeksportować swój kalendarz, wykonaj poniższe kroki:

Importowanie kalendarza strony trzeciej

Ta opcja jest przydatna, jeśli korzystasz z kilku kanałów online oraz chcesz zaimportować i zsynchronizować zewnętrzny kalendarz z kalendarzem Booking.com.

Jak to zrobić:

  1. Skopiuj link URL z wybranego przez siebie kalendarza.
  2. Zaloguj się do Extranetu i przejdź do zakładki „Kalendarz” lub „Ceny i dostępność”, a następnie wybierz „Zsynchronizuj kalendarze”. Wówczas zostaniesz przeniesiony do strony synchronizowania kalendarzy.
  3. Kliknij „Dodaj połączenie z kalendarzem”. Wklej link URL do zewnętrznego kalendarza, a następnie nadaj nazwę temu połączeniu (np. jeśli łączysz się z kalendarzem z Airbnb, nazwij połączenie „Airbnb”), a następnie kliknij „Następny krok”.
  4. Skopiuj link, klikając „Skopiuj link”, a następnie wklej go w odpowiednie pole w kalendarzu strony trzeciej. Po wykonaniu tego kroku wróć do Extranetu i kliknij „Gotowe”.

Dodany kalendarz będzie widoczny w przeglądzie połączeń. Konfiguracja połączenia może nam chwilę zająć, zatem do czasu jej zakończenia połączenie będzie miało status „Aktywowanie”. Po zsynchronizowaniu kalendarzy status ulegnie zmianie na „OK”.

     5. Obok każdego zaimportowanego kalendarza widnieją opcje „Zsynchronizuj teraz” lub „Usuń”. Klikając „Zsynchronizuj teraz”, automatycznie zsynchronizujesz zaimportowany kalendarz. Klikając „Usuń”, usuniesz zaimportowany kalendarz i zatrzymasz synchronizację.

Eksportowanie kalendarza Booking.com

Ta opcja pozwala Ci skopiować statusy pokoi na Booking.com do zewnętrznego kalendarza.

Jak to zrobić:

  1. Zaloguj się do Extranetu i przejdź do zakładki „Kalendarz” lub „Ceny i dostępność”, a następnie wybierz „Zsynchronizuj kalendarze”. Wówczas zostaniesz przeniesiony do strony synchronizowania kalendarzy.
  2. Kliknij „Dodaj połączenie z kalendarzem”, a następnie przewiń stronę w dół i kliknij „Pomiń ten krok”.
  3. W oknie, które się wyświetli, nadaj nazwę połączeniu i kliknij „Eksportuj kalendarz”.
  4. Skopiuj link, klikając „Skopiuj link”, a następnie wklej go w odpowiednie pole w kalendarzu strony trzeciej. Po wykonaniu tego kroku wróć do Extranetu i kliknij „Gotowe”.

Dodany kalendarz będzie widoczny w przeglądzie połączeń. Konfiguracja połączenia może nam chwilę zająć, zatem do czasu jej zakończenia połączenie będzie miało status „Aktywowanie”. Po zsynchronizowaniu kalendarzy status ulegnie zmianie na „Tylko eksportuj”.

     5. Aby dezaktywować eksport kalendarza Booking.com do kalendarza strony trzeciej, usuń odpowiednie połączenie na zewnętrznej platformie.

Pamiętaj, że synchronizacja nie odbywa się w czasie rzeczywistym, zatem synchronizacja indywidualnych rezerwacji nie zawsze jest natychmiastowa.