Jak tymczasowo zawiesić swoją ofertę

Uaktualniono 1 miesiąc temu

Zdajemy sobie sprawę, że Twoja firma może stanąć w obliczu wyjątkowych okoliczności, które wpłyną na Twoją dostępność na naszej platformie. Dlatego staramy się zapewnić Ci większą elastyczność i ułatwić zarządzanie współpracą z nami, gdy sprawy przybiorą nieoczekiwany obrót.

Jednym ze sposobów, w jaki możemy Ci wówczas pomóc, jest tryb uśpienia obiektu. Funkcja ta umożliwia zawieszenie – innymi słowy uśpienie – oferty obiektu na tak długo, jak potrzebujesz.

Co się stanie, gdy moja oferta zostanie uśpiona?

Gdy włączysz tryb uśpienia, nie będziesz otrzymywać żadnych rezerwacji w wybranych przez siebie terminach – nazywa się to okresem uśpienia. Wybierając okres uśpienia, możesz ustawić datę jego zakończenia lub uśpić obiekt bezterminowo. W tym drugim przypadku poprosimy Cię o wybranie daty, w której przypomnimy Ci o wyłączeniu trybu uśpienia i ponownym otwarciu swojego obiektu na naszej stronie. Do Twojej oferty dodamy również wiadomość informującą gości, że w danym momencie nie można dokonać rezerwacji w Twoim obiekcie.

W okresie uśpienia oferty:

  • Podróżujący mogą nadal widzieć ofertę Twojego obiektu;
  • Podróżujący mogą dokonywać rezerwacji w terminach poza okresem uśpienia;
  • Twoje uczestnictwo w programie Genius i Preferowanym nie ulegnie zmianie;
  • Możesz wprowadzać zmiany w ustawieniach obiektu tak jak do tej pory.

Weź pod uwagę, że:

  • W okresie uśpienia wszelkie istniejące rezerwacje muszą być honorowane, a zaległe faktury opłacone;
  • Ponieważ po włączeniu trybu uśpienia Twój obiekt jest niedostępny do rezerwacji, może to mieć wpływ na Twoją pozycję w rankingu;
  • Żadne zmiany ustawień konkretnych dat w okresie uśpienia nie spowodują, że daty te będą dostępne do rezerwacji, dopóki nie wyłączysz trybu uśpienia.

Jak włączyć tryb uśpienia?

Aby włączyć tryb uśpienia, wykonaj następujące kroki:

  1. Zaloguj się do Extranetu.
  2. Kliknij zakładkę „Obiekt”, a następnie „Informacje ogólne
  3. Obok „Statusu obiektu” kliknij „Przełącz obiekt w tryb uśpienia”.
  4. Wybierz powód włączenia trybu uśpienia z rozwijanego menu.
  5. Wskaż, czy chcesz, aby Twój obiekt był otwarty do rezerwacji po zakończeniu okresu uśpienia.
  6. Wybierz datę rozpoczęcia okresu uśpienia.
  7. Jeśli chcesz, aby Twój obiekt był otwarty do rezerwacji po okresie uśpienia, wybierz datę jego zakończenia. Jeśli nie chcesz, aby Twój obiekt był otwarty do rezerwacji po okresie uśpienia, wybierz datę, w której przypomnimy Ci o wyłączeniu trybu uśpienia.
  8. Kliknij „Dalej”, aby potwierdzić i zapisać ustawienia trybu uśpienia.

Jak wyłączyć tryb uśpienia i ponownie otworzyć swój obiekt?

Twój obiekt zostanie otwarty i udostępniony do rezerwacji po wybranej dacie zakończenia okresu uśpienia. Tryb uśpienia możesz też wyłączyć w dowolnym momencie przed tą datą. Gdy Twój obiekt przejdzie w tryb uśpienia, w Extranecie będziesz widział baner zachęcający do wyłączenia trybu uśpienia. Aby wyłączyć tryb uśpienia, kliknij baner, a następnie „Otwórz ponownie i przejdź do kalendarza”. Następnie możesz dodać dostępność w swoim kalendarzu.

Jeśli ustawisz datę przypomnienia zamiast daty zakończenia okresu uśpienia, w wybranym dniu otrzymasz e-mail z zaproszeniem do ponownego otwarcia obiektu lub przedłużenia okresu uśpienia.

Co sądzisz o tej stronie?

Narzędzia wspierające odbudowę biznesu – aktualizacja

Nowe porady i informacje, które pomogą Ci wykorzystać popyt.

Więcej