Jak ustawić automatyczne przywracanie dostępności zamkniętych pokoi?

Uaktualniono 2 mies. temu

UWAGA: W kwietniu 2020 r. podjęliśmy decyzję o tymczasowym wyłączeniu funkcji „automatycznego przywracania dostępności zamkniętych pokoi”, aby umożliwić naszym partnerom zakwaterowania stosowanie się do zaleceń i przepisów w swoich krajach w związku z COVID-19. Od sierpnia 2020 r. funkcja ta będzie ponownie włączana dla wszystkich obiektów, które wcześniej miały ją wyłączoną.

Co to jest „automatyczne przywracanie dostępności zamkniętych pokoi”?

Automatyczne przywracanie dostępności zamkniętych pokoi to domyślna funkcja Booking.com, która przywraca dostępność po odwołaniu rezerwacji pokoi, nawet jeśli partner usunął dostępność na ten konkretny termin.

Pomaga to naszym partnerom oferować maksymalną dostępność bez konieczności ręcznego aktualizowania systemu, a także gwarantuje lepszą widoczność na Booking.com.

Jeśli pobyty w Twoim obiekcie nadal podlegają ograniczeniom związanym z koronawirusem i chcesz zrezygnować z korzystania z funkcji „automatycznego przywracania dostępności zamkniętych pokoi”, możesz to zrobić, wykonując następujące czynności: 

  1. Zaloguj się do swojego konta w Extranecie.
  2. Przejdź do zakładki „Ceny i dostępność”.
  3. Przejdź do symbolu Ustawienia w prawym górnym rogu kalendarza.
  4. Kliknij „Automatyczne przywracanie dostępności”.
  5. W sekcji „Ustawienia kalendarza” kliknij „Nie”, aby wyłączyć funkcję automatycznego przywracania dostępności zamkniętych pokoi.

Przejdź do Extranetu teraz.

Co sądzisz o tej stronie?

Odblokuj swój lokalny rynek dzięki rezerwacjom last-minute z urządzeń mobilnych

Na naszej stronie popyt na podróże krajowe rośnie, a 74% rezerwacji dokonywanych jest na urządzeniach mobilnych. Dodaj ceny dla urządzeń mobilnych, aby zwiększyć widoczność Twojego obiektu dzięki klientom, którzy rezerwują na ostatnią chwilę.

Dodaj ceny dla urządzeń mobilnych