Tymczasowe wstrzymanie udostępniania obiektu

Updated 2 mies. temu | Czas czytania: 4 min
Zapisz

Na Twoją dostępność może wpływać wiele czynników, co sprawia, że elastyczność jest ważną częścią naszej oferty. Jednym z naszych rozwiązań ułatwiających zarządzanie relacjami z nami jest możliwość uśpienia obiektu, która pozwala wstrzymać jego udostępnianie na naszej platformie przez tyle czasu, ile potrzebujesz.


Co zawiera ten artykuł:


Co się stanie, gdy wstrzymasz udostępnianie swojego obiektu

Nie będziesz otrzymywać żadnych rezerwacji w wybranych przez siebie terminach – nazywa się to okresem uśpienia. Wybierając okres uśpienia, możesz ustawić datę jego zakończenia lub uśpić obiekt bezterminowo. W tym drugim przypadku poprosimy Cię o wybranie daty, w której przypomnimy Ci o wyłączeniu trybu uśpienia i ponownym otwarciu swojego obiektu na naszej stronie. Do Twojej oferty dodamy również wiadomość informującą gości, że w danym momencie nie można dokonać rezerwacji w Twoim obiekcie.

W okresie uśpienia oferty:

  • Podróżujący mogą nadal widzieć ofertę Twojego obiektu;
  • Podróżujący mogą dokonywać rezerwacji w terminach poza okresem uśpienia;
  • Twoje uczestnictwo w programie Genius i Preferowanym nie ulegnie zmianie;
  • Możesz wprowadzać zmiany w ustawieniach obiektu tak jak do tej pory.

Weź pod uwagę, że:

  • W okresie uśpienia wszelkie istniejące rezerwacje muszą być honorowane, a zaległe faktury opłacone;
  • Ponieważ po włączeniu trybu uśpienia Twój obiekt jest niedostępny do rezerwacji, może to mieć wpływ na Twoją pozycję w rankingu;
  • Żadne zmiany ustawień konkretnych dat w okresie uśpienia nie spowodują, że daty te będą dostępne do rezerwacji, dopóki nie wyłączysz trybu uśpienia.

Wstrzymanie udostępniania obiektu

Aby włączyć tryb uśpienia, wykonaj następujące kroki:

  1. Zaloguj się do Extranetu.
  2. Kliknij zakładkę „Obiekt”, a następnie „Informacje ogólne”.
  3. Kliknij „Przełącz obiekt w tryb uśpienia”.
  4. Wybierz powód z rozwijanego menu i wskaż, czy chcesz, aby Twój obiekt był otwarty do rezerwacji po zakończeniu okresu uśpienia.
  5. Wybierz datę rozpoczęcia okresu uśpienia.
  6. Jeśli chcesz, aby Twój obiekt pozostał otwarty do rezerwacji poza okresem uśpienia, wybierz datę jego zakończenia – jeśli nie chcesz, aby Twój obiekt był otwarty do rezerwacji poza okresem uśpienia, wybierz datę, kiedy mamy Ci przypomnieć, aby zakończyć okres uśpienia.
  7. Zaznacz pole, aby potwierdzić, że uhonorujesz wszelkie nadchodzące rezerwacje, które zostały już dokonane lub kliknij „Skontaktuj się z naszym zespołem wsparcia”, jeśli nie możesz ich zrealizować
  8. Kliknij „Dalej”, aby potwierdzić i zapisać ustawienia trybu uśpienia.

Ponowne otwieranie obiektu do rezerwacji

Twój obiekt zostanie automatycznie ponownie otwarty do rezerwacji po wybranej dacie zakończenia trybu uśpienia (jeśli ją wybrałeś). Jeśli nie zdecydujesz się na otwarcie obiektu po zakończeniu trybu uśpienia, Twój obiekt nie zostanie automatycznie otwarty.

Zawsze masz możliwość zakończenia trybu uśpienia przed wybraną wcześniej datą. Gdy Twój obiekt przejdzie w tryb uśpienia, w Extranecie będziesz widział baner zachęcający do wyłączenia trybu uśpienia. Aby wyłączyć tryb uśpienia dla swojego obiektu, kliknij „Wyłącz tryb uśpienia teraz” na banerze. Następnie możesz dodać dostępność w swoim kalendarzu.

Jeśli ustawisz datę przypomnienia zamiast daty zakończenia okresu uśpienia, w wybranym dniu otrzymasz e-mail z zaproszeniem do ponownego otwarcia obiektu lub przedłużenia okresu uśpienia.

Czy ten artykuł był pomocny?