Ustawianie funkcji automatycznego przywracania dostępności zamkniętych pokoi i opcji zakwaterowania

Uaktualniono 2 mies. temu | Czas czytania: 1 min
Zapisz

Dzięki funkcji automatycznego przywracania dostępności masz pewność, że w przypadku odwołania rezerwacji możesz automatycznie udostępnić taki pokój lub opcję zakwaterowania do ponownej rezerwacji przez innych potencjalnych gości. Twój obiekt zyskuje maksymalną dostępność i widoczność bez konieczności ręcznego wprowadzania zmian w Extranecie.

Kiedy rejestrujesz się jako nowy partner, funkcja automatycznego przywracania dostępności aktywowana jest domyślnie. Aby włączyć lub wyłączyć tę funkcję, wykonaj następujące kroki:

  1. Zaloguj się do Extranetu.
  2. Kliknij „Ceny i dostępność”, a następnie „Kalendarz”.
  3. Kliknij symbol ustawień (trzy pionowe kropki).
  4. Kliknij „Automatyczne przywracanie dostępności zamkniętych pokoi”.
  5. W „Ustawieniach kalendarza” kliknij „Tak” lub „Nie” w zależności od tego, czy chcesz włączyć, czy wyłączyć funkcję automatycznego przywracania dostępności.

Czy ten artykuł był pomocny?