Jak zmienić lub odłączyć channel managera?

Uaktualniono 3 mies. temu

Uwaga: Jeśli opcje opisane poniżej nie są dla Ciebie dostępne, skontaktuj się z nami za pośrednictwem poczty w Extranecie.

Dzięki naszemu procesowi Quick Switch możesz zmienić channel managera bez konieczności przełączania swojego obiektu w tryb offline.

Twoje stare połączenie nie zostanie od razu dezaktywowane. Pozostaniesz połączony do momentu zakończenia zmiany dostawcy na nowego. Dzięki temu nie przegapisz żadnych potencjalnych rezerwacji z powodu zmiany.

Aby zmienić swojego channel managera, wykonaj następujące kroki:

  1. Zaloguj się do Extranetu Booking.com i kliknij „Konto” w prawym górnym rogu. Wybierz Dostawca łączności” z rozwijanego menu.
  2. Kliknij „Przełącz się na nowego channel managera”, aby rozpocząć proces Quick Switch i zmienić dostawcę. Pamiętaj, że nie musisz dezaktywować swojego starego połączenia.
  3. Na tej samej stronie możesz wyszukać i wybrać jednego z naszych wybranych dostawców oraz zawrzeć z nimi umowę.
  4. Po zaakceptowaniu umowy nowy dostawca otrzyma wiadomość e-mail zawierającą Twoje dane i prośbę o połączenie. Następnie zacznie wykonywać niezbędne mapowanie i konfigurację. Dopóki proces zmiany nie zostanie sfinalizowany, pozostaniesz połączony ze starym channel managerem.
  5. Domyślnie połączenie z nowym dostawcą zostanie automatycznie nawiązane po potwierdzeniu, że wszystko jest gotowe. Jeśli wolisz sfinalizować połączenie ręcznie, gdy nowy dostawca potwierdzi, że wszystko jest gotowe, wybierz „Nie łącz mnie z dostawcą automatycznie” i kliknij „Zapisz”.
  6. Jeśli zdecydowałeś się sfinalizować połączenie automatycznie, otrzymasz powiadomienie za pośrednictwem poczty w Extranecie, gdy proces zostanie zakończony, a stan połączenia zmieni się na „aktywne”. Jeśli zdecydowałeś się sfinalizować połączenie ręcznie, otrzymasz wiadomość e-mail z linkiem, który należy kliknąć, aby dokończyć proces. Stare połączenie z dostawcą zostanie wówczas dezaktywowane, a nowe stanie się aktywne.
  7. Należy pamiętać, aby skontaktować się z nowym dostawcą w celu zaktualizowania cen i dostępności na Booking.com.

Aby dezaktywować połączenie z obecnym dostawcą bez łączenia się z nowym, wykonaj następujące kroki:

  1. Zaloguj się do Extranetu Booking.com i kliknij „Konto” w prawym górnym rogu. Wybierz Dostawca łączności z rozwijanego menu.
  2. Kliknij „Dezaktywuj”, aby zerwać połączenie z obecnym dostawcą.
  3. Po dezaktywacji połączenia wszystkie poprzednie ustawienia zostaną zresetowane. Będziesz mógł ponownie ręcznie zarządzać swoimi „Cenami i dostępnością” oraz „Rezerwacjami”.

Przed odłączeniem lub przełączeniem warto sprawdzić umowę z obecnym dostawcą. Konieczne może być również dezaktywowanie połączenia bezpośrednio u dostawcy.

Jeśli później zdecydujesz, że chcesz połączyć się z innym dostawcą,wykonaj kroki opisane w tym artykule.

Co sądzisz o tej stronie?

Odblokuj swój lokalny rynek dzięki rezerwacjom last-minute z urządzeń mobilnych

Na naszej stronie popyt na podróże krajowe rośnie, a 74% rezerwacji dokonywanych jest na urządzeniach mobilnych. Dodaj ceny dla urządzeń mobilnych, aby zwiększyć widoczność Twojego obiektu dzięki klientom, którzy rezerwują na ostatnią chwilę.

Dodaj ceny dla urządzeń mobilnych