Przedstawiamy wskazówki, jak osiągnąć świetne wyniki tego lata

Dzielimy się z Tobą opartymi na danych spostrzeżeniami na temat podróżujących wyszukujących i rezerwujących na naszej platformie, a także rozwiązaniami, które pomogą Ci spełnić ich wyjątkowe potrzeby. Dowiedz się, jak możesz wykorzystać te spostrzeżenia, aby przyciągnąć gości.

Rozpocznij

Jak zmienić lub odłączyć channel managera?

Zaktualizowano 11 mies. temu
Zapisz

Uwaga: Jeśli opcje opisane poniżej nie są dla Ciebie dostępne, skontaktuj się z nami za pośrednictwem poczty w Extranecie.

Dzięki naszemu procesowi Quick Switch możesz zmienić channel managera bez konieczności przełączania swojego obiektu w tryb offline.

Twoje stare połączenie nie zostanie od razu dezaktywowane. Pozostaniesz połączony do momentu zakończenia zmiany dostawcy na nowego. Dzięki temu nie przegapisz żadnych potencjalnych rezerwacji z powodu zmiany.

Aby zmienić swojego channel managera, wykonaj następujące kroki:

  1. Zaloguj się do Extranetu Booking.com i kliknij „Konto” w prawym górnym rogu. Wybierz „Dostawca łączności” z rozwijanego menu.
  2. Kliknij „Przełącz się na nowego channel managera”, aby rozpocząć proces Quick Switch i zmienić dostawcę. Pamiętaj, że nie musisz dezaktywować swojego starego połączenia.
  3. Na tej samej stronie możesz wyszukać i wybrać jednego z naszych wybranych dostawców oraz zawrzeć z nimi umowę.
  4. Po zaakceptowaniu umowy nowy dostawca otrzyma wiadomość e-mail zawierającą Twoje dane i prośbę o połączenie. Następnie zacznie wykonywać niezbędne mapowanie i konfigurację. Dopóki proces zmiany nie zostanie sfinalizowany, pozostaniesz połączony ze starym channel managerem.
  5. Domyślnie połączenie z nowym dostawcą zostanie automatycznie nawiązane po potwierdzeniu, że wszystko jest gotowe. Jeśli wolisz sfinalizować połączenie ręcznie, gdy nowy dostawca potwierdzi, że wszystko jest gotowe, wybierz „Nie łącz mnie z dostawcą automatycznie” i kliknij „Zapisz”.
  6. Jeśli zdecydowałeś się sfinalizować połączenie automatycznie, otrzymasz powiadomienie za pośrednictwem poczty w Extranecie, gdy proces zostanie zakończony, a stan połączenia zmieni się na „aktywne”. Jeśli zdecydowałeś się sfinalizować połączenie ręcznie, otrzymasz wiadomość e-mail z linkiem, który należy kliknąć, aby dokończyć proces. Stare połączenie z dostawcą zostanie wówczas dezaktywowane, a nowe stanie się aktywne.
  7. Należy pamiętać, aby skontaktować się z nowym dostawcą w celu zaktualizowania cen i dostępności na Booking.com.

Aby dezaktywować połączenie z obecnym dostawcą bez łączenia się z nowym, wykonaj następujące kroki:

  1. Zaloguj się do Extranetu Booking.com i kliknij „Konto” w prawym górnym rogu. Wybierz „Dostawca łączności” z rozwijanego menu.
  2. Kliknij „Dezaktywuj”, aby zerwać połączenie z obecnym dostawcą.
  3. Po dezaktywacji połączenia wszystkie poprzednie ustawienia zostaną zresetowane. Będziesz mógł ponownie ręcznie zarządzać swoimi „Cenami i dostępnością” oraz „Rezerwacjami”.

Przed odłączeniem lub przełączeniem warto sprawdzić umowę z obecnym dostawcą. Konieczne może być również dezaktywowanie połączenia bezpośrednio u dostawcy.

Jeśli później zdecydujesz, że chcesz połączyć się z innym dostawcą,wykonaj kroki opisane w tym artykule.

Czy ten artykuł był pomocny?