Så lägger du till, öppnar, stänger och tar bort rum eller boendeenheter

Updated för 1 månad sen
Spara

Du kan ändra de olika rummen och boendeenheterna som visas på din boendesida – samt ladda tillgänglighet – på extranätet. Det är viktigt att hålla informationen uppdaterad för att maximera ditt boendes synlighet samtidigt som du undviker överbokningar.

Artikelns innehåll

1. Så lägger du till ett rum eller en boendeenhet

2. Så öppnar eller stänger du ett rum eller en boendeenhet för bokningar

3. Så tar du bort ett rum eller en boendeenhet  


1. Så lägger du till ett rum eller en boendeenhet

Så här lägger du till ett nytt rum eller en ny boendeenhet på vår plattform:

  1. Logga in på extranätet.
  2. Klicka på Boende och sedan på Rumsuppgifter eller Boendeuppgifter.
  3. Klicka på Skapa nytt rum, Skapa ny lägenhet eller Skapa ett nytt boende.
  4. Fyll i information om rummet eller boendeenheten och klicka sedan på Fortsätt.
  5. Klicka på Ladda upp bilder eller kameraikonen under ditt nya rum eller din nya boendeenhet och välj vilka bilder du vill lägga till.

Vi lägger till ditt nya rum eller din nya boendeenhet på din boendesida direkt. Innan resenärer kan boka rummet/boendeenheten måste du öppna det/den för bokningar med hjälp av instruktionerna i nästa avsnitt av denna artikel.

 


2. Så öppnar eller stänger du ett rum eller en boendeenhet för bokningar

Det här beror på vilken kalendervy du använder i extranätet. Om du är osäker på vilken vy du använder kan du ta en titt på skärmbilderna nedan och följa instruktionerna som matchar det du ser i extranätet.

För att byta vy klickar du på rullgardinsmenyn som visar namnet på den vy du använder för närvarande och väljer vyn som du vill byta till.

Kalender med listvy Kalender med månadsvy
Image
new_calendar_list_view_help
Image
new_calendar_monthly_view

 

2.1. Så öppnar eller stänger du ett rum eller en boendeenhet om du använder listvyn

Om du använder listvyn gör du på följande sätt för att öppna eller stänga ett rum eller en boendeenhet på specifika datum:

  1. Logga in på extranätet.
  2. Klicka på Priser & Tillgänglighet och välj sedan Kalender.
  3. Datum som visas i grönt är för närvarande öppna och bokningsbara, och datum som visas i rött är stängda och kan inte bokas. Klicka på fältet Rummets status för det datum och rummet/enheten du vill öppna eller stänga.
  4. Fältets färg kommer att ändras när statusen uppdateras. Om något förhindrar öppning eller stängning av rummet eller boendeenheten kommer ett popup-fönster med mer information att dyka upp. Följ instruktionerna i fönstret och klicka sedan på Spara. Fältets färg kommer att ändras för att bekräfta att statusen har uppdaterats.

Du kan också använda massändring för att snabbt öppna eller stänga ett rum eller en boendeenhet under längre perioder. Så här gör du:

  1. Logga in på extranätet.
  2. Klicka på Priser & Tillgänglighet och välj sedan Kalender.
  3. Klicka på Gör flera ändringar samtidigt bredvid rummet eller boendeenheten du vill öppna eller stänga.
  4. Ange under vilka datum du vill öppna eller stänga rummet/boendeenheten.
  5. Klicka på Rumsstatus och välj antingen Öppna rummet eller Stäng rummet.
  6. Klicka på Spara ändringar och sedan på X för att lämna panelen Gör flera ändringar samtidigt.

Om ett rum eller en boendeenhet inte kan bokas på ett visst datum och du vill ta reda på varför, kan du kontrollera vilka av dessa etiketter som visas i fältet Rummets status i kalendern:

  • Stängt – du har stängt rummet eller boendeenheten manuellt.
  • Ingen tillgänglighet – du har angett "0" för antalet rum som är tillgängliga för försäljning.
  • Slutsålt – du har sålt alla rum eller boendeenheter av den här typen som du laddat.
  • Pris saknas – du har inte laddat några priser för rummet eller boendeenheten ännu.
  • Pris stängt – alla dina prisplaner är antingen stängda eller inaktiverade.
  • Flera blockeringar – en kombination av dessa problem förhindrar att rummet eller boendeenheten kan bokas.

För att snabbt lösa dessa problem, och se till att dina rum/boendeenheter blir öppna och bokningsbara igen, klickar du på fältet Rummets status för att öppna ett popup-fönster med mer information.

2.2. Så öppnar eller stänger du ett rum eller en boendeenhet om du använder månadsvyn

Om du använder månadsvyn gör du på följande sätt för att öppna ett rum eller en boendeenhet för bokning:

  1. Logga in på extranätet.
  2. Klicka på Priser & Tillgänglighet och välj sedan Kalender.
  3. I rullgardinsmenyn klickar du på rummet eller boendeenheten som du vill öppna eller stänga.
  4. Välj under vilka datum du vill öppna och stänga rummet eller boendeenheten, antingen genom att dra de två runda ikonerna med tre linjer i kalendern eller genom att ange datumen i fälten Startdatum och Slutdatum.
  5. Under Öppna eller stäng för bokningar klickar du på Öppen eller Stängd.
  6. Klicka på Spara. Datumen du har valt kommer antingen bli gröna i kalendern för att bekräfta att de nu är öppna och bokningsbara, eller röda för att bekräfta att de nu är stängda och inte kan bokas.

 


3. Så tar du bort ett rum eller en boendeenhet

Om du har gjort ändringar på ditt boende och vissa rum/boendeenheter inte längre kan bokas så kan du ta bort dem från vår plattform. Det du behöver göra beror på om du har några kommande bokningar för rummet eller boendeenheten.

3.1. Så tar du bort ett rum eller en boendeenhet när det inte finns några kommande bokningar

Så här gör du för att ta bort ett rum eller en boendeenhet när det inte finns några kommande bokningar:

  1. Logga in på extranätet.
  2. Klicka på Boende och sedan på Rumsuppgifter eller Boendeuppgifter.
  3. Klicka på Radera under rummet eller boendeenheten som du vill ta bort.
  4. Klicka på OK i popup-fönstret.

3.2. Så tar du bort ett rum eller en boendeenhet när det finns kommande bokningar

Om det finns kommande bokningar för rummet eller boendeenheten du vill ta bort, kan du inte ta bort rummet/enheten permanent förrän dessa bokningar är genomförda. Under tiden kan du se till att du inte får fler bokningar för detta rum eller denna boendeenhet:

  1. Logga in på extranätet.
  2. Klicka på Priser & Tillgänglighet och välj sedan Kalender.
  3. Om du inte redan använder listvyn, kan du byta till den genom att klicka på menyn som visar namnet på den vy du använder för närvarande och sedan välja Listvy.
  4. Klicka på Gör flera ändringar samtidigt bredvid rummet eller enheten du vill stänga.
  5. Ange dagens datum i fältet Från och i fältet Till och med anger du ett datum som är minst några dagar efter det sista utcheckningsdatumet för kommande bokningar för rummet/boendeenheten.
  6. Klicka på Rumsstatus och välj Stäng rummet.
  7. Klicka på Spara ändringar och sedan på X för att lämna panelen Gör flera ändringar samtidigt.

När alla dina kommande bokningar för rummet eller boendeenheten har genomförts kan du ta bort rummet/enheten permanent genom att följa stegen i Så tar du bort ett rum eller en boendeenhet när det inte finns några kommande bokningar ovan.

Om du omedelbart och permanent måste ta bort ett rum eller en boendeenhet trots att du har kommande bokningar för dessa, kommer dessa bokningar att förbli aktiva och du måste ta emot dessa gäster i ett rum eller en enhet av samma standard. På så sätt får dina gäster en bra upplevelse under vistelsen, vilket vanligtvis leder till att du får bättre recensioner från dessa gäster.

Var den här artikeln till hjälp?