Takviminizdeki tarihleri bloke etmek

Güncellendi 1 month önce
Save

Yıl içinde belirli bir oda veya birim için rezervasyon almak istemediğiniz zamanlar olabilir. Extranetten veya Pulse uygulamasından takviminizdeki tarihleri bloke ederek bu rezervasyonları kolayca engelleyebilirsiniz. Aşağıdaki ekran görüntülerinden hangisinin extranetinizdeki veya Pulse uygulamasındaki görünümle aynı olduğunu kontrol edin ve ardından ilgili adımları takip edin.


Bu makalede bahsedilen konular

Tarihleri extranetten bloke etmek

Tarihleri Pulse uygulamasından bloke etmek


Tarihleri extranetten bloke etmek


Liste görünümlü takvim

Takvimi Liste görünümünde kullanıyorsanız aşağıdaki adımları izleyerek tarihleri tek tek bloke edebilirsiniz:

  1. Extranette oturum açın ve önce “Takvim ve Fiyatlandırma” veya “Fiyatlar ve Kontenjan” sekmelerinden birine, daha sonra da “Takvim”e tıklayın.
  2. Tarihleri tek tek bloke etmek için açık/rezerve edilebilir (yeşil renkle işaretlenmiş) bir tarihin “Oda durumu” seçeneğine ve “Kapat” butonuna tıklayın.
  3. İlgili oda için belirli bir fiyat planını kapatmak istiyorsanız fiyat planı satırına tıklayarak tüm fiyat planlarını görüntüleyin 
  4. Kaydet”e tıkladığınızda tarih kırmızıyla işaretlenecektir ve bu durum söz konusu tarihte artık rezervasyon almayacağınız anlamına gelir

Liste görünümünde daha uzun dönemleri bloke etmek için şu adımları izleyin:

  1. Toplu düzenleme”ye tıklayın
  2. Sayfada görünen panelde, bloke etmek istediğiniz dönemin başlangıç ve bitiş tarihlerini seçin
  3. Haftanın hangi günlerini bloke etmek istediğinizi seçmek için onay kutularını kullanın 
  4. Oda durumu”na ve ardından “Odayı kapat” butonuna tıklayın
  5. Bloke edilen tarihleri onaylamak için “Değişiklikleri kaydet”e tıklayın

Aylık görünümlü takvim

Takvimi Aylık görünümde kullanıyorsanız aşağıdaki adımları izleyerek tarihleri bloke edebilirsiniz:

  1. Extranette oturum açın ve önce “Takvim ve Fiyatlandırma” veya “Fiyatlar ve Kontenjan” sekmelerinden birine, daha sonra da “Takvim”e tıklayın.
  2. Bloke etmek istediğiniz oda veya birim tipini aşağı açılır listeden seçin
  3. Bloke etmek istediğiniz dönemin başlangıç ve bitiş tarihlerini, ekranın sağ tarafındaki paneli veya doğrudan takvimi kullanarak seçin
  4. Bu tarihleri bloke etmek için “Kapalı” butonuna tıklayın
  5. Kaydet”e tıkladığınızda tarih kırmızıyla işaretlenecektir ve bu durum söz konusu tarihlerin artık rezervasyona kapalı olduğu anlamına gelir

İpucu: Tesisinizin uzun vadeli kontenjanına dair genel görünümü incelemek için takviminizde “Yıllık görünüm”e geçiş yapın.


Tarihleri Pulse uygulamasından bloke etmek

Takviminizdeki tarihleri bloke etmek istiyorsanız iOS ve Android cihazlara indirilebilen Pulse uygulamasını da kullanabilirsiniz. Pulse’ı indirdikten sonra aşağıdaki takvimlerden hangisinin uygulamadaki takvimle aynı olduğunu kontrol edin ve ardından ilgili adımları takip edin.

 

Resim
Old Pulse calendar

 

Eski takvim

 

Resim
New Pulse calendar

 

Yeni takvim


Eski takvim

Bir odayı tek bir tarih için kapatmak istiyorsanız şu adımları izleyin:

  1. Pulse uygulamasını açın ve “Kontenjan”a dokunun
  2. Bloke etmek istediğiniz tarihi seçin
  3. Sayfayı aşağı kaydırarak bloke etmek istediğiniz oda kategorisine gidin ve ardından “Açık” olan oda durumunu “Kapalı” olarak değiştirin
  4. Oda durumu bölümünden “Kapalı”ya dokunun
  5. Ardından değişiklikleriniz otomatik olarak kaydedilir ve bu da odanın söz konusu tarih için bloke edildiği anlamına gelir

Bir odayı birden fazla tarih için kapatmak istiyorsanız şu adımları izleyin:

  1. Pulse uygulamasını açın ve “Kontenjan”a dokunun
  2. Takvimin altında yer alan “Birden fazla tarihi düzenleyin”e dokunun
  3. Bloke etmek istediğiniz tarih aralığını seçin
  4. Değişiklikleri kaydetmek için “Oda aç veya kapat”a dokunun
  5. Aynı hesapta birden fazla tesisiniz varsa güncellemek istediğiniz tesisi seçin ve ardından oda tipini seçin
  6. Oda durumu bölümünden “Kapalı”ya dokunun
  7. Eğer iOS cihaz kullanıyorsanız “Kaydet”e, Android cihaz kullanıyorsanız ekranın sağ üst köşesindeki onay işaretine dokunun
  8. Yeşil onay işaretinin görünmesi, değişikliklerinizin kaydedildiği anlamına gelir

 


Yeni takvim

Bir odayı tek bir tarih için kapatmak istiyorsanız şu adımları izleyin:

  1. Pulse uygulamasını açın ve “Kontenjan”a dokunun
  2. Tek bir oda tipiniz varsa doğrudan 6. adıma gidin
    • Birden fazla oda tipiniz varsa 5. adıma gidin
    • Birden fazla tesisiniz varsa bir sonraki adıma gidin
  3. Güncellemek istediğiniz tesise dokunun
  4. Tarihleri bir takvimde görüntülüyorsanız güncellemek istediğiniz oda tipini seçmek için ilgili oda tipine ait takvime dokunun. Tarihleri bir listede görüntülüyorsanız ekranı ilgili tarihe kadar kaydırın ve ardından güncellemek istediğiniz oda tipine dokunun
  5. Güncellemek istediğiniz tarihe dokunun
  6. Ekranı aşağı kaydırarak oda durumu bölümüne gidin ve “Kapat”a dokunun
  7. Eğer iOS cihaz kullanıyorsanız “Kaydet”e, Android cihaz kullanıyorsanız ekranın sağ üst köşesindeki onay işaretine dokunun (değişiklikleri iptal etmek istiyorsanız iOS’ta “Sıfırla”ya veya Android’de ekranın sol üst köşesindeki oka ve ardından “Sil”e dokunun)

Bir odayı birden fazla tarih için kapatmak istiyorsanız şu adımları izleyin:

  1. Pulse uygulamasını açın ve “Kontenjan”a dokunun
  2. Tek bir oda tipiniz varsa doğrudan 6. adıma gidin
    • Birden fazla oda tipiniz varsa doğrudan 5. adıma gidin
    • Birden fazla tesisiniz varsa bir sonraki adıma gidin
  3. Güncellemek istediğiniz tesise dokunun
  4. Tarihleri bir takvimde görüntülüyorsanız güncellemek istediğiniz oda tipini seçmek için ilgili oda tipine ait takvime dokunun. Tarihleri bir listede görüntülüyorsanız ekranı ilgili tarihe kadar kaydırın ve ardından güncellemek istediğiniz oda tipine dokunun
  5. Birden fazla tarihi düzenleyin”e dokunun ve ardından bloke etmek istediğiniz tarih aralığını seçin
  6. Oda aç veya kapat”a ve ardından oda durumu bölümünden “Kapat”a dokunun
  7. Eğer iOS cihaz kullanıyorsanız “Kaydet”e, Android cihaz kullanıyorsanız ekranın sağ üst köşesindeki onay işaretine dokunun (değişiklikleri iptal etmek istiyorsanız iOS’ta “Sıfırla”ya veya Android’de ekranın sol üst köşesindeki oka ve ardından “Sil”e dokunun)

Bu sayfa hakkında ne düşünüyorsunuz?